SPOMIN NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ NA POLZELI

V petek, 15. novembra 2019, smo člani ZŠAM-a Savinjske doline organizirali simbolično prižiganje sveč v spomin na žrtve prometnih nesreč ter opozorilo in opomin voznikom.

Tega dogodka so se poleg uniformiranih članov udeležili predstavniki SPV-ja Občine Polzela, podžupan, predšolski in šolski otroci z vzgojiteljicami, učiteljicami in ravnateljico OŠ Polzela ter nekaj krajanov.

Udeležence je nagovoril predsednik SPV-ja Občine Polzela Milan Pečnik in zelo ilustrativno prikazal pomen tega spomina. Svetovna zdravstvena organizacija je za svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč poimenovala tretjo nedeljo v novembru.

Poudaril je, da je cestni promet in z njim povezana varnost v cestnem prometu zagotovo ena izmed najbolj prepletenih in kompleksnih vsebin kakovosti in mobilnosti današnjega časa, hkrati pa ena izmed ključih socialnih in družbenih problemov.

V nadaljevanju je sledil kratek kulturni program, s katerim so otroci želeli opozoriti na večjo varnost v cestnem prometu.

Za vsako prižgano svečko v ta namen stojijo žrtve prometnih nesreč in njihovi svojci. Vsako takšno obeleževanje naj bo opomin na poti k zavedanju, da se moramo na cesti vesti odgovorno.

Prispevek: Bernarda Predovnik, ZŠAM Savinjska dolina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja